Cursus Joomla

 • 5 dagen
 • 1.999
 • Eerstvolgende startdatum 20 november

Joomla is één van de belangrijkste open source contentmanagement-systemen in de markt en biedt je de mogelijkheid om dynamische, krachtige websites te ontwikkelen. Tijdens de Cursus Joomla leer je Joomla in zijn geheel kennen en om je eigen Joomla-website te installeren en te beheren.

Joomla is één van de belangrijkste open source contentmanagement-systemen in de markt en biedt je de mogelijkheid om dynamische, krachtige websites te ontwikkelen. Tijdens de Cursus Joomla leer je Joomla in zijn geheel kennen en om je eigen Joomla-website te installeren en te beheren.

Waarom Eduvision?

Gecertificeerde trainingen

Praktijkcase centraal

Ervaren docenten uit de praktijk

98% klanttevredenheid

Meer dan 150.000 klanten

Kies hier je training

 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 5 dagen / € 1.999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata

  20-11-2019, St. Niklaas  
  28-11-2019, Antwerpen  
  28-11-2019, Brussel  
  28-11-2019, Gent  
  19-12-2019, St. Niklaas  
  27-12-2019, Antwerpen  
  27-12-2019, Gent  
  27-12-2019, Brussel  
  17-01-2020, St. Niklaas  
  27-01-2020, Antwerpen  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Lees hier hoe anderen deze training waarderen

Cursus Joomla

Wat vond u goed?: Duidelijke en goede lesopbouw van docent
Wat vond u niet goed?: Netwerk en serverproblemen eduvision waren de eerste drie lessen groot, dit heeft erg veel tijd gekost.

P.W. van Dorp van Vliet te Utrecht 4.0
Alle beoordelingen

Wat is Joomla?

Joomla is een content management systeem (CMS). Je kunt met Joomla websites maken. Om een website te bouwen, werk je veel met HTML en CSS. Joomla is geschreven in PHP en maakt gebruik van een MySQL database. Joomla heeft een open source, dat betekent dat de broncode vrij toegankelijk is voor iedereen. Een Joomla website kan je naar eigen wens aanpassen en inrichten. Joomla bevat verschillende onderdelen, zoals plugins, modules en components. Met deze elementen kun je extra functies en Joomla extensies toevoegen aan jouw website. Denk hierbij aan het gebruik van een kalender, galerij, inklapbaar menu, blogs, RSS-feeds en het cachen van pagina’s.
Tijdens de cursus Joomla leer je Joomla goed te gebruiken, door onder andere content toe te voegen, content te beheren en templates te maken met CSS.

Cursus Joomla: Inleiding

Tijdens de cursus

Tijdens de cursus Joomla leer je Joomla volledig kennen: je leert het te installeren en te beheren en voegt naar eigen inzicht nieuwe componenten toe, zoals een forum, agenda of e-commerce module. Je maakt zelf uitgebreide templates met behulp van CSS en leert de mogelijkheden van vervolgtemplates kennen. Ook leer je de website te onderhouden, uit te breiden en te optimaliseren.

Resultaat

Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig jouw eigen Joomla-website te installeren en te beheren. Je bent bekend met de inhoudelijke structuur en kunt jouw eigen templates ontwerpen en ontwikkelen.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je installeert en ontwikkelt je eigen Joomla-website waarop je diverse componenten installeert, zoals navigatiebalken, nieuwsmodules, afbeeldingen en een bannersysteem.

Joomla 3.0

Wij maken tijdens de Cursus Joomla gebruik van de nieuwste officiële versie van Joomla. Alle modulen tijdens de Cursus Joomla zijn dus gebaseerd op Joomla 3.0.

Doelgroep

De cursus Joomla is bedoeld voor webdevelopers die met Joomla een uitgebreid en gemakkelijk te configureren content management systeem willen ontwikkelen.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Joomla specialist te worden, werk je tijdens de Cursus Joomla aan de volgende competenties en vaardigheden: Joomla installatie, configuratie, basisopzet Joomla website, instellen van standaardcomponenten, ontwerp en bouw van Joomla template, CSS en Joomla extensies.
Tijdens de cursus Joomla ontwikkel je een eigen Joomla website, waaraan je diverse componenten en extensies toevoegt.

Gerelateerd

Cursus Joomla: Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Introductie Joomla

Tijdens deze module maak je kennis met Joomla. Je leert de basisaspecten van het systeem kennen. Hoe zit bijvoorbeeld de rechtenstructuur in elkaar en welke mogelijkheden heb je binnen het systeem?

Installatie en configuratie Joomla

Binnen deze module leer je Jooma installeren en configureren. Ook stel je de specifieke instellingen voor de website in. Daarna kun je gelijk aan de slag met Joomla.

Basisopzet Joomla website

Binnen deze module houd je je bezig met de basisopzet van jouw Joomla-website. Je begint met het aanmaken van gebruikers. Je bepaalt wat een gebruiker binnen het systeem wel en niet mag. Daarna maak je de menustructuur aan en bepaal je de basiscontent van de website.

Content beheren en modules

Content is de materie waar het allemaal om draait. De website moet natuurlijk actueel zijn, maar hoe onderhoud je deze eigenlijk? Je leert hoe je content, multimedia en modules van de website aanmaakt en beheert.

Standaardcomponenten Joomla

Joomla kent een groot aantal standaardcomponenten. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsmodule, een e-mail-module, een bannersysteem of een enquêtemodule. Binnen deze module leer je deze componenten binnen jouw website in te zetten.

Templates ontwerpen in Joomla

Binnen deze module raak je vertrouwd met de opbouw van Joomla-templates. Je ontwerpt zelf templates of zet jouw bestaande ontwerp om naar een Joomla-template. Bij het ontwerpen van de templates kun je desgewenst gebruik maken van de Dreamweaverplugin, zodat je de specifieke Joomla-code direct kunt implementeren.

CSS in de praktijk

Wat is CSS nu eigenlijk? Hoe verhoudt het zich tot HTML en hoe pas je het toe in Joomla-templates? De antwoorden hierop komen in deze module aan de orde. Verder behandelen we de voordelen van het werken met stylesheets.

Advanced CSS / vervolg templates

Een nieuwe ontwikkeling in webdesign is dat de opmaak van webpagina's steeds meer geregeld wordt met stylesheets en steeds minder met HTML. Binnen deze modules leer je te werken met verschillende stylesheets.

Externe componenten

Joomla beschikt over vele externe componenten. Hierdoor kun je een website eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld e-commerce faciliteiten. Binnen deze module leer je welke externe componenten bestaan en om ze te installeren en te beheren.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je installeert en ontwikkelt jouw eigen Joomla-website waarop je diverse componenten installeert, zoals navigatiebalken, nieuwsmodules, afbeeldingen en een bannersysteem.

Alternatief

Wil je liever gebruik maken van een ander content management systeem (CMS)? Schrijf je dan in voor een cursus WordPress, een cursus Typo3 development of een cursus Drupal. Tijdens de cursus WordPress leer je werken met WordPress door met PHP WordPress themes te ontwikkelen, Custom Post Types te creëren en een webshop te bouwen met WooCommerce. Tijdens de cursus Typo3 leer je een site te bouwen en te beheren met alle functionaliteiten. Tijdens een cursus Drupal leer je Drupal te installeren, de website en basismodulen te beheren en Drupal themes te maken.

Cursus Joomla: Extra info

Docenten

Om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen, werkt Eduvision uitsluitend met docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij kennen de branche, de klanten en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarom zijn zij tijdens deze training je persoonlijke coach. De vakdocent staat volledig tot je beschikking en ondersteunt direct en doelgericht bij je eigen praktijkcase.

Benodigdheden

Om het meeste rendement te halen uit de Cursus Joomla verzoeken wij je vriendelijk om je eigen laptop mee te nemen. Hierdoor heb je altijd jouw eigen praktijkcase en opleidingsmateriaal bij de hand en kun je thuis direct verder met je eigen case.

Voorkennis

Vanwege het karakter van de Cursus Joomla ligt het werktempo vrij hoog. Van de cursisten verwachten wij daarom een zelfstandige werkhouding. Wij gaan er van uit dat je een statische website kunt bouwen (zoals in de opleiding Webdesign Professional). Mensen met alleen HTML of Dreamweaver kennis verzoeken wij contact met ons op te nemen voor een kennischeck.

Literatuur

Eduvision maakt altijd gebruik van de laatste inzichten op het gebied van Joomla. De meeste literatuur die we in deze cursus gebruiken komt bijna vers van de pers.

Discussieer mee!

Ben je op zoek naar een plek waar je vakinhoudelijke informatie of ervaringen omtrent Joomla met medecursisten en professionals kunt delen? Of wil je je omringen met mede-professionals? Word dan lid van de vakgroep voor Joomla professionals van Eduvision en discussieer mee!

Joomla ontwikkelingen

Vrij regelmatig komen er nieuwe versies van Joomla uit. Het is handig om jouw Joomla website ook te upgraden, vooral wanneer je gebruik wilt maken van de support die Joomla biedt. Vaak wordt er alleen maar ondersteuning gebonden aan de meest recente versies. Er worden dan bijvoorbeeld verbeteringen en vernieuwingen aangebracht in de gebruikersinterface. Zo wordt er ook wel eens een Long Term Service (LTS) versie van Joomla uitgebracht. Voor deze versie wordt dan wat langer ondersteuning aangeboden. Wanneer je jouw versie wilt veranderen, is het altijd handig om een goede back-up te maken.

Cursus Joomla: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed?: Duidelijke en goede lesopbouw van docent
Wat vond u niet goed?: Netwerk en serverproblemen eduvision waren de eerste drie lessen groot, dit heeft erg veel tijd gekost.

4.0

Wat vond u goed?: Kim is een docente om zuinig op te zijn! Voor andere opleidingen ben ik geneigd speciaal naar haar te vragen. Erg goed boek als naslagwerk.

4.0

Wat vond u goed?: Locatie en lesstof
Wat vond u niet goed?: Internetverbinding in het pand Wifi

4.0

Wat vond u goed?: Kennisniveau van de docent

4.0

Wat vond u goed?: De uitleg was zeer duidelijk en goed op maat van het bedrijf.

4.0

Wat vond u goed?: docent was goed! no nonsens, wist precies de juiste triggers, niet overdregen, veel eigen initiatief, zelfs nog php les gekregen, zeer interessant, goed tempo, off the book en soms versnellen waar nodig, zeer ok!

4.0

Wat vond u goed?: Ik vond de docente goed, erg vriendelijk, sfeer in onze groep was ook leuk.

4.0

Wat vond u goed?: Goede bereikbaarheid van Claerhout Kleine groep dus duidelijke uitleg/aandacht Sympatieke docent, echte praktijkman
Wat vond u niet goed?: Het terugbrengen naar 4 ipv 5 dagen. Te weinig broodjes.

4.0

Wat vond u goed?: Docent was goed op de hoogte en herhaalde lastige onderwerpen aantal keer.
Wat vond u niet goed?: 5 lesdagen is veel te kort! Het was nu meer een intro en wegwijs maken met Joomla. Bij webdesign hadden we veel meer tijd om ook opdrachten te maken en je moet het DOEN om het te leren. Nu hadden we soms 2 lessen per week en we zijn veel te weinig ingegaan op het eigen GEBRUIK van Joomla. Een syllabus over oa de installatie van Joomla was geen overbodige luxe aangezien we 2 lessen bezig zijn geweest met de installatie. Opzet van Joomla cursus a la de Webdesign module is aan te raden. Ik zou graag extra lessen volgen om meer met Joomla aan de slag te gaan inclusief opdrachten. Jurriaan

4.0

Wat vond u goed?: De leuke spontane manier waarop les gegeven wordt. De lunch.
Wat vond u niet goed?: De snelheid waarmee de les gegeven wordt. Mag wat mij betreft over meer weken uitgesmeerd worden, kortere lessen. Minder info per keer.

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit over Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus Joomla gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus Joomla en de behandelde modulen, bijvoorbeeld de installatie van Joomla, content plaatsen en beheren, Joomla templates ontwerpen en het gebruik van CSS. Als Joomla specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige Joomla experts!

Cursus Joomla: Startdata

Kies uit 4 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Eindhoven.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Cursus Joomla: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus Joomla bedragen €1.999,00 (excl. €419,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

 • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 40 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 10.000 euro steun per jaar.
 • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 15.000 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle functionaliteiten van Joomla. Tijdens de Cursus Joomla bouw je een eigen Joomla website met een eigen Joomla template, waarbij je ook diverse extensies zult toevoegen. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Joomla specialist noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Wanneer je zelfstandig wilt werken aan Joomla websites, dan kom je wel zeker in aanmerking voor diverse projecten als een Joomla specialist. Er is nog steeds erg veel vraag naar nieuwe websites en Joomla is een van de bekendste content management systemen, naast WordPress, Magento en Drupal. Vaak wordt er dan gezocht naar een webdeveloper of front-end developer die ervaring heeft met en kennis heeft van Joomla als CMS. Hierbij moet je ook denken aan de bijhorende taken, zoals SEO en SEA en vaak meer kennis van PHP.

Cursus Joomla: Virtuele training

De Cursus Joomla online

Wil je de Cursus Joomla online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Joomla speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Joomla!

Joomla is één van de belangrijkste open source contentmanagement-systemen in de markt en biedt je de mogelijkheid om dynamische, krachtige websites te ontwikkelen. Tijdens de Cursus Joomla leer je Joomla in zijn geheel kennen en om je eigen Joomla-website te installeren en te beheren.

Kies hier je training

 • Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Vraag hier een vrijblijvend voorstel aan voor een (maatwerk)privétraining.
  Privétraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (hoewel ‘extern’ natuurlijk altijd een optie is). Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’.
  Bedrijfstraining
  Aantal dagen en prijs: in overleg
  Voor één of meerdere deelnemers, op de door jou gewenste locatie (maatwerk mogelijk)
   Bel mij hierover
   Stuur mij een vrijblijvend voorstel
 • Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten, op een locatie van Eduvision. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief. Kijk bij de startdata van de betreffende training voor de verschillende opties.
  Klassikale training
  Aantal dagen: 5 dagen / € 1.999 (excl. btw, prijs per deelnemer)
   Bel mij hierover
   Ik wil me inschrijven

  Startdata

  20-11-2019, St. Niklaas  
  28-11-2019, Antwerpen  
  28-11-2019, Brussel  
  28-11-2019, Gent  
  19-12-2019, St. Niklaas  
  27-12-2019, Antwerpen  
  27-12-2019, Gent  
  27-12-2019, Brussel  
  17-01-2020, St. Niklaas  
  27-01-2020, Antwerpen  

  Alle startdata

  = STARTGARANTIE

  Deze training gaat zeker door; er zijn voldoende aanmeldingen. Heb je vragen of wil je weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn? Bel ons dan gerust!

  = NOG GEEN STARTGARANTIE

  Deze training krijgt startgarantie zodra er voldoende aanmeldingen zijn: bel ons om te horen wat de actuele status is of wat op dit moment de alternatieven zijn.

Cursus Joomla: Inleiding

Tijdens de cursus

Tijdens de cursus Joomla leer je Joomla volledig kennen: je leert het te installeren en te beheren en voegt naar eigen inzicht nieuwe componenten toe, zoals een forum, agenda of e-commerce module. Je maakt zelf uitgebreide templates met behulp van CSS en leert de mogelijkheden van vervolgtemplates kennen. Ook leer je de website te onderhouden, uit te breiden en te optimaliseren.

Resultaat

Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig jouw eigen Joomla-website te installeren en te beheren. Je bent bekend met de inhoudelijke structuur en kunt jouw eigen templates ontwerpen en ontwikkelen.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je installeert en ontwikkelt je eigen Joomla-website waarop je diverse componenten installeert, zoals navigatiebalken, nieuwsmodules, afbeeldingen en een bannersysteem.

Joomla 3.0

Wij maken tijdens de Cursus Joomla gebruik van de nieuwste officiële versie van Joomla. Alle modulen tijdens de Cursus Joomla zijn dus gebaseerd op Joomla 3.0.

Doelgroep

De cursus Joomla is bedoeld voor webdevelopers die met Joomla een uitgebreid en gemakkelijk te configureren content management systeem willen ontwikkelen.

Competenties en vaardigheden

Om een goede Joomla specialist te worden, werk je tijdens de Cursus Joomla aan de volgende competenties en vaardigheden: Joomla installatie, configuratie, basisopzet Joomla website, instellen van standaardcomponenten, ontwerp en bouw van Joomla template, CSS en Joomla extensies.
Tijdens de cursus Joomla ontwikkel je een eigen Joomla website, waaraan je diverse componenten en extensies toevoegt.

Gerelateerd

Cursus Joomla: Modulen

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Introductie Joomla

Tijdens deze module maak je kennis met Joomla. Je leert de basisaspecten van het systeem kennen. Hoe zit bijvoorbeeld de rechtenstructuur in elkaar en welke mogelijkheden heb je binnen het systeem?

Installatie en configuratie Joomla

Binnen deze module leer je Jooma installeren en configureren. Ook stel je de specifieke instellingen voor de website in. Daarna kun je gelijk aan de slag met Joomla.

Basisopzet Joomla website

Binnen deze module houd je je bezig met de basisopzet van jouw Joomla-website. Je begint met het aanmaken van gebruikers. Je bepaalt wat een gebruiker binnen het systeem wel en niet mag. Daarna maak je de menustructuur aan en bepaal je de basiscontent van de website.

Content beheren en modules

Content is de materie waar het allemaal om draait. De website moet natuurlijk actueel zijn, maar hoe onderhoud je deze eigenlijk? Je leert hoe je content, multimedia en modules van de website aanmaakt en beheert.

Standaardcomponenten Joomla

Joomla kent een groot aantal standaardcomponenten. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwsmodule, een e-mail-module, een bannersysteem of een enquêtemodule. Binnen deze module leer je deze componenten binnen jouw website in te zetten.

Templates ontwerpen in Joomla

Binnen deze module raak je vertrouwd met de opbouw van Joomla-templates. Je ontwerpt zelf templates of zet jouw bestaande ontwerp om naar een Joomla-template. Bij het ontwerpen van de templates kun je desgewenst gebruik maken van de Dreamweaverplugin, zodat je de specifieke Joomla-code direct kunt implementeren.

CSS in de praktijk

Wat is CSS nu eigenlijk? Hoe verhoudt het zich tot HTML en hoe pas je het toe in Joomla-templates? De antwoorden hierop komen in deze module aan de orde. Verder behandelen we de voordelen van het werken met stylesheets.

Advanced CSS / vervolg templates

Een nieuwe ontwikkeling in webdesign is dat de opmaak van webpagina's steeds meer geregeld wordt met stylesheets en steeds minder met HTML. Binnen deze modules leer je te werken met verschillende stylesheets.

Externe componenten

Joomla beschikt over vele externe componenten. Hierdoor kun je een website eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld e-commerce faciliteiten. Binnen deze module leer je welke externe componenten bestaan en om ze te installeren en te beheren.

Praktijkcase

De praktijk loopt als rode draad door de opleiding. Je installeert en ontwikkelt jouw eigen Joomla-website waarop je diverse componenten installeert, zoals navigatiebalken, nieuwsmodules, afbeeldingen en een bannersysteem.

Alternatief

Wil je liever gebruik maken van een ander content management systeem (CMS)? Schrijf je dan in voor een cursus WordPress, een cursus Typo3 development of een cursus Drupal. Tijdens de cursus WordPress leer je werken met WordPress door met PHP WordPress themes te ontwikkelen, Custom Post Types te creëren en een webshop te bouwen met WooCommerce. Tijdens de cursus Typo3 leer je een site te bouwen en te beheren met alle functionaliteiten. Tijdens een cursus Drupal leer je Drupal te installeren, de website en basismodulen te beheren en Drupal themes te maken.

Cursus Joomla: Beoordelingen

4.0

Wat vond u goed?: Duidelijke en goede lesopbouw van docent
Wat vond u niet goed?: Netwerk en serverproblemen eduvision waren de eerste drie lessen groot, dit heeft erg veel tijd gekost.

4.0

Wat vond u goed?: Kim is een docente om zuinig op te zijn! Voor andere opleidingen ben ik geneigd speciaal naar haar te vragen. Erg goed boek als naslagwerk.

4.0

Wat vond u goed?: Locatie en lesstof
Wat vond u niet goed?: Internetverbinding in het pand Wifi

4.0

Wat vond u goed?: Kennisniveau van de docent

4.0

Wat vond u goed?: De uitleg was zeer duidelijk en goed op maat van het bedrijf.

4.0

Wat vond u goed?: docent was goed! no nonsens, wist precies de juiste triggers, niet overdregen, veel eigen initiatief, zelfs nog php les gekregen, zeer interessant, goed tempo, off the book en soms versnellen waar nodig, zeer ok!

4.0

Wat vond u goed?: Ik vond de docente goed, erg vriendelijk, sfeer in onze groep was ook leuk.

4.0

Wat vond u goed?: Goede bereikbaarheid van Claerhout Kleine groep dus duidelijke uitleg/aandacht Sympatieke docent, echte praktijkman
Wat vond u niet goed?: Het terugbrengen naar 4 ipv 5 dagen. Te weinig broodjes.

4.0

Wat vond u goed?: Docent was goed op de hoogte en herhaalde lastige onderwerpen aantal keer.
Wat vond u niet goed?: 5 lesdagen is veel te kort! Het was nu meer een intro en wegwijs maken met Joomla. Bij webdesign hadden we veel meer tijd om ook opdrachten te maken en je moet het DOEN om het te leren. Nu hadden we soms 2 lessen per week en we zijn veel te weinig ingegaan op het eigen GEBRUIK van Joomla. Een syllabus over oa de installatie van Joomla was geen overbodige luxe aangezien we 2 lessen bezig zijn geweest met de installatie. Opzet van Joomla cursus a la de Webdesign module is aan te raden. Ik zou graag extra lessen volgen om meer met Joomla aan de slag te gaan inclusief opdrachten. Jurriaan

4.0

Wat vond u goed?: De leuke spontane manier waarop les gegeven wordt. De lunch.
Wat vond u niet goed?: De snelheid waarmee de les gegeven wordt. Mag wat mij betreft over meer weken uitgesmeerd worden, kortere lessen. Minder info per keer.

Meer Alle beoordelingen

Klanttevredenheid

Bij Eduvision staat de klanttevredenheid voorop. 98% van onze klanten is tevreden over de gevolgde training. Al meer dan 150.000 cursisten gingen jou voor! Onze klanten spreken niet voor niets hun vertrouwen uit over Eduvision en ruim 95% van alle klanten waardeert de cursus van Eduvision met een 8 of hoger. Wanneer jij de Cursus Joomla gevolgd hebt, word je uitgenodigd om een enquête in te vullen. Je kan ons een beoordeling geven over de gehele Cursus Joomla en de behandelde modulen, bijvoorbeeld de installatie van Joomla, content plaatsen en beheren, Joomla templates ontwerpen en het gebruik van CSS. Als Joomla specialist kan jij ons een beoordeling geven voor de toekomstige Joomla experts!

Cursus Joomla: Startdata

Kies uit 4 locatie(s) in België. Ook beschikbaar in Utrecht en Eindhoven.Klassikale training

Klassikale trainingen vinden in principe plaats op de door ons voorgestelde locaties en data. Je kunt je hier telefonisch voor aanmelden of je inschrijven via de website. Bij een klassikale training volg je een opleiding of cursus samen met een aantal medestudenten. Het voordeel van deze setting is dat je kunt leren van andermans cases, tegen het laagst mogelijke tarief.

Bedrijfstraining

Met een bedrijfstraining kies je voor een training op locatie bij je bedrijf (of een andere locatie naar keuze), op een moment dat jou het best uitkomt. Je kunt er in je eentje aan deelnemen, of met één of meerdere collega’s. Wil je dat de training aansluit bij jouw (of jullie) specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Denk dan eens aan een ‘maatwerktraining’. Bel ons gerust voor een vrijblijvend voorstel of vraag er online een aan.

Privétraining

Bij een privétraining staat de docent volledig tot jouw beschikking; hierdoor heb je alle gelegenheid om eigen cases in te brengen en daar feedback op te ontvangen. Wil je de training helemaal laten aansluiten bij jouw specifieke wensen, situatie en dagelijkse praktijk? Dan raden we je een maatwerktraining aan. Wil je graag leren van cases van anderen, dan is een klassikale training een goed alternatief. Bel ons gerust voor een voorstel voor een (maatwerk)privétraining of vraag er online een aan.

Cursus Joomla: Tarieven

Tarief

De kosten voor de Cursus Joomla bedragen €1.999,00 (excl. €419,79 BTW). (kmo subsidie mogelijk) Dit betreft het tarief voor deelname aan een klassikale training. Wil je liever een bedrijfstraining of privétraining? Bel ons dan of vraag online een voorstel aan.

Bij het cursusbedrag is alles inbegrepen: het cursusgeld, opleidingsmateriaal en lunch (lunch alleen bij dagcursussen).

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het je eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Hoeveel steun je ontvangt, is afhankelijk van de grootte van je onderneming.

 • Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 40 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal 10.000 euro steun per jaar.
 • Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 30 procent steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal 15.000 euro per jaar.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeer je in opleidingen en trainingen voor je personeel. Daarnaast krijg je subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet je gewoon online. Ook je subsidies vraag je eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus.

Subsidies stopzetten en terugbetaling

Je zet je subsidie-aanvraag stop wanneer je wil. Dat doe je via de website.

Certificering

Nadat je een cursustraject volledig hebt doorlopen, ontvang je van ons een certificaat. Hiermee kan je aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training en deze succesvol hebt afgerond. Je laat zien dat je kennis hebt van alle functionaliteiten van Joomla. Tijdens de Cursus Joomla bouw je een eigen Joomla website met een eigen Joomla template, waarbij je ook diverse extensies zult toevoegen. En vanaf nu mag jij jezelf een professioneel Joomla specialist noemen!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het certificaat in het Engels te ontvangen, zodat het in het buitenland te gebruiken is.

Arbeidsperspectief

Wanneer je zelfstandig wilt werken aan Joomla websites, dan kom je wel zeker in aanmerking voor diverse projecten als een Joomla specialist. Er is nog steeds erg veel vraag naar nieuwe websites en Joomla is een van de bekendste content management systemen, naast WordPress, Magento en Drupal. Vaak wordt er dan gezocht naar een webdeveloper of front-end developer die ervaring heeft met en kennis heeft van Joomla als CMS. Hierbij moet je ook denken aan de bijhorende taken, zoals SEO en SEA en vaak meer kennis van PHP.

Cursus Joomla: Virtuele training

De Cursus Joomla online

Wil je de Cursus Joomla online volgen? Dat kan! Wij leveren praktijkgerichte virtuele trainingen op maat. De trainer stemt de inhoud van de Cursus Joomla speciaal op jou en je collega's af. Het werkt via een online systeem waar je inlogt en vervolgens de trainer en je medecursisten online ontmoet. De trainer doorloopt met jou de lesstof en begeleidt je bij de praktijkopdrachten doordat hij je scherm kan overnemen en met je meekijkt.

Wacht niet langer en neem contact op voor de online Cursus Joomla!

Heb je interesse in onze gratis webinars, tutorials, whitepapers of blogs?
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief
Uw inschrijving is verwerkt.